Az üzlet megnevezése:
Drogerie Markt

Tevékenységi köre:
Illatszer

Itt található: Földszint 1 - 2 - 3.

Honlap: www.dm-drogeriemarkt.hu

Telefonszám: 06 26 / 505-068


DM nyitva tartás:
hétfő - péntek: 08-19h
szombat: 08-17h
vasárnap: zárva

Az 1970-es évek elején Németországban a liberalizált kereskedelmi jogszabályok lehetővé tették drogéria jellegű cikkek önkiszolgáló rendszerben történő kiszolgálását és a hatósági, rögzített árak felszabadítását.

Götz Werner - elismert sportoló és szakképzett drogista - megérezvén az új piaci szabályzók adta lehetőségeket elhatározta, hogy egyedi arculattal rendelkező, önkiszolgáló jellegű drogéria üzlethálózatot hoz létre. Mivel önerőből nem tudta volna finanszírozni a költségeket Günter Lehmann személyében olyan üzletemberre lelt, aki - fantáziát látva Werner úr ötletében - anyagi támogatást nyújtott.

Az első dm - drogerie markt üzlet 1973-ban Karlsruhe városában nyílt meg - nagy sikerrel. Látva az első eredményeket Werner úr intenzív terjeszkedésbe kezdett, amelyhez segítségül hívta egykori sporttársát az osztrák Günter Bauert, aki kereskedelmi vezetőként dolgozott Ausztriában.

A vállalkozás németországi alapjainak lefektetése után, átlépve a határokat 1976-ban az ausztriai Linz városában nyitotta meg kapuit a dm, nemzetközivé téve a láncolatot.

A kilencvenes évek elejére Németországban mintegy 500, Ausztriában közel 300üzlet viselte a hasában kis virágszirmot jelentő szót: dm.

A cég tulajdonosai elérkezettnek látták az időt , hogy további országokat is \"meghódítsanak\", így szinte egyidőben Olaszországban, Horvátországban, Szlovéniában, Csehországban, Szlovákiában, valamint Magyarországon is elkezdődött a terjeszkedés. 1993. július 8-án Budapesten , az Üllői út 445. szám alatt nyitott meg az első magyar dm , amelyet évente mintegy 15-20 új egység követett. 2000 áprilisában a 100. dm üzlet megnyitását ünnepelhettük Vásárlóinkkal Esztergomban, miközben a dm konszern már több, mint 1000 üzletet tudhatott magáénak. 2001-ben új dm emblémával és megújult üzletképpel találkozhatnak Vásárlóink.

Az alapítók a mai napig aktív üzletemberként segítik a cég fejlődését, több ezer ember számára lehetővé téve a \"Hier bin ich Mensch , hier kauf\' ich ein\" avagy \"Mert itt érzem, hogy fontos vagyok\" szlogennel történő azonosulást.

(forrás:www.dm-drogeriemarkt.hu)

A jól ismert, népszerű Drogerie Markt új üzlete óriási alapterületen várja vásárlóit!


Nyitólap | Üzleteink | Alaprajz | Képek | Rólunk | Üzletbérlet | Hirdetések | Linkek